ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΑΜΟΥ

Οι φωτογραφίες του γάμου σας αποτελούν τα στιγμιότυπα που θα κρατήσουν ζωντανές τις όμορφες στιγμές του γάμου σας και θα σας γυρνούν πίσω στο χρόνο με μόνο ένα κοίταγμα τους. Εκτός λοιπόν από την επιλογή του κατάλληλου και πιο έμπιστου για εσάς φωτογράφου, σημαντικό είναι να γνωρίζετε ποια λάθη συνηθίζονται από τις νύφες, έτσι ώστε να τα αποφύγετε.

Έχοντας επανειλημμένα φωτογραφήσει γάμους ξένων ζευγαριών στην Ελλάδα, κατάλαβα εκ του αποτελέσματος ότι το να σχεδιάζεις τα σημαντικότερα γεγονότα και δρώμενα της ημέρας, να συμβούν όσο υπάρχει φυσικό φως είναι κατά κάποιο τρόπο μια συνταγή επιτυχίας, τουλάχιστον για την φωτογραφία. Σίγουρα υπάρχει η λύση του τεχνητού φωτισμού, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί κανένας να μιμηθεί το φως του ήλιου. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να κάνουμε τους γάμους μας μέσα στην μαύρη νύχτα και μετά να ξαναντυνόμαστε άλλη μια για “after’’ ενώ πολύ απλά μπορούσαμε να θέταμε ως κανόνα σχεδόν να γίνεται η τελετή 2. 1/2 ώρες *πριν* το ηλιοβασίλεμα, ανάλογα πάντα με την εποχή. Αυτό απλά προσφέρει μια άνετη εκδήλωση με κάποιο χρόνο στο μετά, όσο για τις φωτογραφίες που θα θέλατε με τους αγαπημένους σας, αλλά ακόμα και κάποιον χρόνο για τα πορτραίτα του ζευγαριού με φυσικό φως. Γιατί άραγε να κάνουμε την ζωή μας δύσκολη με γάμους των 7,8, αλλά και 9 το βράδυ; Δεν θα ήταν καλύτερο για όλους ακόμα και οι φωτογραφίες του after σας να είχαν τον ίδιο εκείνο ενθουσιασμό εκείνης της ημέρας;

Αν και πολλά ζευγάρια έχουν ήδη συζητήσει με το φωτογράφο τους από νωρίς σχετικά με το ρυθμό της φωτογράφισης του γάμου τους, πολύ συχνά λόγω άγνωστων καιρικών συνθηκών, ιδιαιτέρων απαιτήσεων, διαρκώς αυξανόμενων ευθυνών σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό της τελετής κ.ά. αμελούν να οριστικοποιήσουν το πρόγραμμα της ημέρας του γάμου. Υπάρχουν τόσο σημαντικές πτυχές ωστόσο που οφείλουν να λαμβάνουν υπόψιν. Το φυσικό φως δεν προκύπτει κατ’ απαίτηση και είναι διαφορετικό κάθε εποχή, ενώ κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα είναι περισσότερο φωτογενείς από άλλες – για παράδειγμα ο μεσημεριανός ήλιος δημιουργεί σκιάσεις διόλου κολακευτικές για το πρόσωπο, ενώ οι βραδινές λήψεις πορτρέτων ή λεπτομερειών σπάνια κολακεύουν. Οι τελετές που ξεκινούν αργά (ειδικά όταν το φως της ημέρας είναι λιγοστό) κινδυνεύουν να “χάσουν” σε υπεροχή, έναντι εκείνων που τα πορτραίτα λαμβάνονται αμέσως μόλις ο ήλιος βουτήξει στον ορίζοντα, αφήνοντας ένα γλυκό απαλό φως γύρω τους.

Ας υποθέσουμε ότι βρήκατε το φωτογράφο σύμφωνα με τα δικά σας κριτήρια! Δώστε του λοιπόν χρόνο και χώρο παρέχοντάς του παράλληλα όλες τις σημαντικές πληροφορίες που σχετίζονται με το χρονοδιάγραμμα που έχετε ορίσει και ακούστε τις συμβουλές του σχετικά με αυτό! Το πιο σημαντικό επίσης είναι τα μαλλιά και μακιγιάζ, θα χρειαστείτε φρεσκάρισμα, έχετε κοντά σας αυτούς τους συνεργάτες, γιατί όλες οι ατέλειες μετά από κάποιες ώρες θα φανούν στις φωτογραφίες. Και καλή διάθεση… φορτώστε το άγχος στους στενούς σας συγγενείς και διασκεδάστε το!

Ο γάμος είναι μια μοναδική στιγμή στην ζωή ενός ζευγαριού και συνεπώς η αποτύπωση και η καταγραφή του είναι κάτι που θα μας απασχολήσει αρκετά. Σίγουρα θα ήταν λάθος να επιλέξουμε έναν επαγγελματία φωτογράφο με βάση το κόστος. Χρειάζεται να δούμε τη δουλειά του, βέβαια, αλλά συγχρόνως να τον αξιολογήσουμε και σαν άνθρωπο. Να φροντίσουμε να έχουμε δίπλα μας αυτόν που μας ταιριάζει, αυτόν που χρειαζόμαστε. Ας μην ξεχνάμε ότι θα μοιραστούμε πολλές ώρες μαζί του την ημέρα του γάμου.

Κάτι που θα βοηθούσε ιδιαίτερα στο αποτέλεσμα της φωτογραφίας είναι να έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί -φωτογραφικά- όλο το πεδίο του γάμου. Αξίζει να κάνουμε μια προσπάθεια να πείσουμε τους καλεσμένους μας να μην αναλωθούν να φωτογραφίζουν με κινητά ή tablet . Πίσω από τις συσκευές κρύβονται υπέροχες, μοναδικές αντιδράσεις αγάπης, που θα ήταν άδικο να τις στερηθεί η ιστορία του γάμου σας.

Θα βοηθήσει ιδιαίτερα να είμαστε χαλαροί- όσο μπορούμε και να απολαύσουμε την ημέρα! Να αφεθούμε στη φροντίδα των ειδικών που θα έχουμε επιλέξει να είναι κοντά μας. Να αφήσουμε το άγχος στην άκρη ζώντας την κάθε μοναδική στιγμή χωρίς να παρακολουθούμε το φωτογράφο, δίνοντας του τη δυνατότητα να καταγράψει τον αυθορμητισμό, την συγκίνηση και τα απρόοπτα της ημέρας.

Μην αφήσετε τίποτα να σας χαλάσει τη διάθεση! Ετοιμάζεστε μήνες γι’ αυτήν τη μέρα… η λίστα είναι ατέλειωτη! Θέλετε εσείς και οι καλεσμένοι σας να ζήσετε μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη! Από εμάς που έχουμε παραβρεθεί όλα αυτά τα χρονιά σε εκατοντάδες γάμους μια συμβουλή: ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ! Συγγενείς και φίλοι έχουν έρθει να γιορτάσουν τον έρωτά σας και θέλουν να σας δουν χαρούμενους και ερωτευμένους! Ό,τι και να γίνει τη μέρα του γάμου, από ένα λάθος στην οργάνωση, μέχρι έναν… τυφώνα, μην αφήσετε τίποτα να σας χαλάσει τη διάθεση.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΑΜΟΥadmin
03

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *